„Poradňa” AGRO CS

Problém s černaním plodov paprík a paradajok



Paradajky a papriky patria medzi najobľúbenejšiu zeleninu v mnohých úžitkových záhradkách. Nie je sa čomu čudovať, veď v množstve odrôd, ktoré si dnes môžeme sami vypestovať si tú svoju obľúbenú nájde takmer každý z nás. Pri paradajkách si môžeme vybrať nielen rôzne farby a veľkosti plodov, ale častokrát sa rozhodujeme už pri výsadbe, na čo ich chceme využiť ( čerstvé na raňajky ku chlebíku, na výrobu domáceho leča alebo kečupu, či dokonca na zaváranie alebo podklad na pizzu). Široký výber máte aj pri výbere odrôd paprík. Gazdinky dokážu využiť papriky na rôzne nátierky, do studených šalátov a v poslednej dobe sa čoraz obľúbenejšie stávajú rôzne druhy štipľavých paprík, ktoré sa stali už bežnou súčasťou našej kuchyne.

Aktuálne už v niektorých častiach Slovenska začínajú dozrievať prvé plody, na severe a v chladnejších oblastiach si na zber a prvú ochutnávku budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Dôležitým prvkom, ktorý zabezpečí ZDRAVÉ a chutné plody je vápnik, jeho nedostatok dokáže mať na svedomí nepríjemné černanie. V prípade, že nezareagujeme na tento vznikajúci problém včas (odporúča sa prevencia ešte pred vznikom problému), veľmi jednoducho môžeme prísť a veľkú časť svojej budúcej úrody.

Aby ste mohli starosti s černaním plodov hodiť za hlavu existuje jednoduché riešenie. Využitím obľúbeného hnojiva Kristalon Zdravá paradajka a paprika dodáte rastlinám živiny, ktoré využije na správny rast, kvitnutie a bohatú násadu plodov. Okrem hnojivovej zložky, obsahuje aj balenie aktívneho vápnika. Práve ten je dôležitý, aby ste zabezpečili zdravý rast a násadu plodov.

Pravidelným používaním hnojiva Kristalon Zdravá paradajka a paprika tak “zabijete“ dve muchy jednou ranou.

Ako sa hnojivo používa a ďalšie informácie sa dozviete v našom videonávode.

 

 

Tento článok je zaradený pod Poradňa. Záložka pre trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *